Saab 99 GL 4 deurs

De SAAB! Deze witte SAAB 99 GL van juni 1984 is er een van de laatste serie. 4 deuren is niet de meest gewaardeerde 99, maar het is ook wel handig. Door z’n carburateur pakt de motor lekker op bij lage toeren. In het dorp is het best een vlotte bak, boven de 100 km/h wordt het een kwestie van geduld.

 

Het leuke van internet is dat er af en toe gegoogled wordt;

Lees hieronder het bericht dat ik ontving van een van de oud eigenaren

Ha Rob,

men googlet wel eens wat op een vrijdagavond en ik zag dat jij een bericht een tijd geleden hebt gepost over de PS-53-HS.

Ik ben eigenaar geweest van deze auto voor degene van wie jij hem gekocht hebt. Ik heb er een paar jaartjes mee rond gereden tijdens mijn studietijd, maar het onderhoud was toch een beetje kostbaar voor een niet zo technische en ook niet zo rijke student. Het stuurgedrag en de wegligging vond ik echt briljant (meeste lol mee gehad toen ik eens in de ardennen was, of op knooppunt kleinpolderplein, zo hard als je er mee de hoek om kunt. ook ben ik er eens mee aan één stuk naar zuid-frankrijk gereden).

Ik heb later nog een 900i (zo’n 2.1) gehad maar dat was toch minder leuk. Nu heb ik een 9-3 aero uit 2000 en die vind ik briljant.

Ik heb de 99 indertijd gekocht van een man uit Woudrichem die lid is/was van de saabclub. zijn buurman is daar een bekende naam geloof ik, houdt zich bezig met de technische commissie van de oudere types. Hij was volgens mij de tweede eigenaar van de auto en ook toen was de lpg-tank er al uit (wel meen ik dat er daardoor een aluminium cilinderkop in zit). Hij gebruikte hem als gezinsauto.

leuk om te weten misschien is dat de auto als trouwauto is gebruikt door kennissen van mij (met mijzelf als chauffeur uiteraard).

ik vind het erg leuk dat de paas 53 haas (zoals de eigenaar voor mij hem noemde) nog rondtijdt. de 99 blijft toch een erg fijne auto, ik denk door zijn kortere wielbasis en directe (sterkemannen) besturing. Mocht je er ooit van af willen laat me dat dan zeker even weten – inmiddels studeer ik niet meer en een leuke 99 als tweede auto wordt ooit wellicht weer een optie ;).

met vriendelijke saab groet,

Maar ja, hij gaat niet weg…